Bel ons
Naar Instagram
Naar Facebook
kinderwens

Aanmelden

Kinderwens spreekuur / Preconceptioneel consult

Zodra jullie besloten hebben om zwanger te willen worden, zijn er misschien al vragen over (gezond) zwanger worden. Jullie kunnen hiervoor bij ons terecht door een afspraak te maken op ons kinderwensspreekuur / preconceptioneel consult.

Gezonde zwangerschap

Het is belangrijk je goed voor te bereiden op een eventuele zwangerschap. Als je gezond leeft in de periode voordat je zwanger wilt worden, dan is de kans op een gezonde zwangerschap en een gezond kind het grootst. Maar hoe bereid je je het beste voor op je zwangerschap?
In het kinderwensspreekuur geeft onze verloskundige je persoonlijk advies over gezond leven, zwanger worden en zwanger zijn.  

Voorbereiden op het spreekuur

Onze verloskundige geeft je gerichte informatie die op jouw persoonlijke situatie van toepassing is. Een goede voorbereiding op het consult is daarom nodig. Denk daarom vast na over (mogelijk) erfelijke aandoeningen die in je familie voorkomen. Een handige hulp is de website van Zwangerwijzer. Vul de vragenlijst in op deze website en neem een printje hiervan mee naar je verloskundige.

Onderwerpen die besproken worden

 

Foliumzuur

Als je een zwangerschapswens hebt, raden we aan om 0,5 mg foliumzuur te gaan slikken. Hiermee wordt het risico op het ontstaan van een open ruggetje gereduceerd en mogelijk ook op aangeboren hartafwijkingen, afwijkingen aan de urinewegen en ledematen.
Je gaat door met het slikken van foliumzuur tot en met de 10e zwangerschapsweek. Maak je gebruik van een multivitaminen voor zwangere dan kan je deze de gehele zwangerschap doorslikke

Moeders voor moeders:

Wij, als verloskundige praktijk, werven cliënten voor Moeders voor moeders. Uit de urine van zwangere vrouwen wordt het hormoon hCG gehaald. Dit hormoon is nodig om vrouwen te helpen die niet spontaan zwanger kunnen worden.
Als je een positieve zwangerschapstest hebt, mag je ook zelf contact opnemen met Moeders voor moeders. Ze brengen een aantal flessen waarin de urine opgevangen wordt. Je brengt de flessen zelf naar een centraal verzamelpunt.
Het hCG-hormoon kan tot de 16e week uit de urine worden gehaald.

http:// moeders voor moeders

Handige websites:

http:// erfelijkheid

http:// zwanger wijzer

http:// zwanger straks

Aanmelden

VERLOSKUNDIGE PRAKTIJK SCHOFFELEN VAN VLEUTEN
Concordiastraat 2a (hoek Raadhuisstraat)
6226 GD Heer

Telefoon (043) 3251075

Maastricht, met spreekuurlocaties en echo's in Heer, Daalhof, Amby, Brusselsepoort en Eijsden.

© 2021 Verloskundigen Maastricht KNOV kwaliteitsregister