Bel ons
Naar Instagram
Naar Facebook
kraambed

Aanmelden

Kraambed

In de eerste week na de geboorte komen wij de kersverse moeder en baby thuis controleren. Wij komen nog ongeveer 3-4 keer thuis op visite. We proberen, voor zover mogelijk, om niet in het rustuurtje te komen. Mocht je tijdens het kraambed bepaalde tijdstippen niet thuis zijn, laat ons dit tijdig weten via de spoedtelefoon, zodat we niet voor een gesloten deur staan.

Ben je in het ziekenhuis onder leiding van de gynaecoloog bevallen, dan kun je ons ook inschakelen voor de kraambedcontroles. Bel ons op de spoedtelefoon en vergeet niet om het kraambureau te bellen.
Mocht je onder onze leiding bevallen, dan gaat alles vanzelf.  

Er zijn medische controles nodig om te beoordelen of het herstel van de moeder normaal verloopt en de conditie van het kind goed is. Het is onze taak om het normale verloop te bewaken. De kraamverzorgster heeft een ondersteunende taak tijdens de kraamtijd. Zij is een aantal uren per dag in het gezin (2-8 uur per dag) en rapporteert haar controles en bevindingen aan ons. Wij zijn verantwoordelijk voor het te voeren beleid gedurende de kraamperiode.Veel vragen over jezelf, de baby of de voeding kan de kraamverzorgster doorgaans al beantwoorden.

Natuurlijk kun je ook altijd bij ons terecht met vragen. Ook voor deze vragen zijn we bereikbaar op het spoednummer.

De nacontrole plannen we doorgaans zes weken na de bevalling. Voor deze nacontrole kun je aan het einde van het kraambed contact opnemen met de praktijkassistente. Het doel van deze controle is nogmaals de controle van de bloeddruk, het ijzergehalte van het bloed en je gewicht. Ook bespreken we het lichamelijke herstel en het emotionele aspect van de gebeurtenis. Soms krijg je een persoonlijk advies voor een eventuele volgende zwangerschap of geboorte, omdat er bijzonderheden zijn opgetreden. Ook bespreken we hoe het met de baby gaat.
Wanneer je partner het prettig vindt om bij de nacontrole aanwezig te zijn, is ook hij/zij van harte welkom!

Bij onze praktijk kun je tevens terecht voor een anticonceptieconsult en een spiraalplaatsing en/of -verwijdering.

 

Aanmelden

VERLOSKUNDIGE PRAKTIJK SCHOFFELEN VAN VLEUTEN
Concordiastraat 2a (hoek Raadhuisstraat)
6226 GD Heer

Telefoon (043) 3251075

Maastricht, met spreekuurlocaties en echo's in Heer, Daalhof, Amby, Brusselsepoort en Eijsden.

© 2021 Verloskundigen Maastricht KNOV kwaliteitsregister