Bel ons
Naar Instagram
Naar Facebook
eerste afspraak

De eerste afspraak

Gefeliciteerd, je bent zwanger!


Graag willen wij je voor de 8e week zien. Bel dus tijdig voor een afspraak. Tijdens de eerste afspraak wordt een echo ( liefst vaginaal) gemaakt. Wij bekijken of de zwangerschap op de juiste plek in de baarmoeder zit en of het een of twee embryo's zijn. ( eenling of meerling)

We willen je dan ook graag uitleg geven over de mogelijkheid van prenataal testen in de zwangerschap. ( zie kopje Onderzoek)

Vanaf 10 weken zwangerschap kunnen we bepalen wanneer de uitgetelde datum is.

De intake of eerste zwangerschapscontrole vindt plaats tussen de 8e en 10e zwangerschapsweek. De intake is bedoeld om informatie te krijgen over je gezondheid, die van je partner en naaste familie. Op deze wijze kunnen we een inschatting maken van de aspecten waar we tijdens je zwangerschap extra op moeten letten. Ook wordt er een echo gemaakt om de termijn van de zwangerschap vast te stellen. We bespreken dan weer de mogelijkheid van testen en kijken of er nog vragen  zijn.

Wat neem je mee:

Aan het einde van de controle krijg je een formulier mee om in het ziekenhuis het algemene bloedonderzoek te laten verrichten. De uitslagen worden naar ons opgestuurd en wij bespreken ze bij de volgende controle.

Het volgende wordt bekeken:

Aanmelden

VERLOSKUNDIGE PRAKTIJK SCHOFFELEN VAN VLEUTEN
Concordiastraat 2a (hoek Raadhuisstraat)
6226 GD Heer

Telefoon (043) 3251075

Maastricht, met spreekuurlocaties en echo's in Heer, Daalhof, Amby, Brusselsepoort en Eijsden.

© 2020 Verloskundigen Maastricht KNOV kwaliteitsregister

Beoordeling door klanten:9,4/10 - 518 beoordelingen