Centering zwangerschap

Centering zwangerschap

Centering zwangerschap

Wat is Centering Zwangerschap?

Als je zwanger bent, verandert er veel. Je baby ontwikkelt zich en je lichaam verandert. De zwangerschap is ook een periode waarin je andere keuzes gaat maken, voor jezelf, voor de baby en het gezin. Je loopt daardoor met veel vragen en er is veel om over na te denken. En natuurlijk wil je ook graag weten of je baby goed groeit en gezond is.

Centering Zwangerschap is een programma dat de medische controles combineert met alle informatie rondom zwangerschap, bevalling en babytijd. Daarnaast kun je al je vragen stellen en ervaringen delen met vrouwen die rond dezelfde periode zijn uitgerekend.

Centering zwangerschap

Je leert..

Gezondere keuzes maken

Actieve betrokkenheid bij de zorg

Je leert hoe je gezondere keuzes kunt maken voor jezelf, je zwangerschap en je baby. Je leert je bloeddruk meten en meet en weegt jezelf bij aanvang van de bijeenkomsten. Je houdt je eigen zwangerschapskaart bij en volgt hiermee je gezondheid.

Elkaar steunen en kennis uitwisselen

In de groep worden onderwerpen besproken die belangrijk zijn voor jou, je zwangerschap en je baby. Je ontmoet andere zwangere vrouwen waardoor je ervaringen kunt delen en elkaar kunt steunen.

Vaste dag en tijdstip

De groepszorg is op vastgestelde dagen en tijden. Deze zijn vooraf bekend tot het einde van je zwangerschap. Je hoeft niet meer te wachten op een controle.

Nieuwsgierig geworden?

Je kunt je bij de assistente of tijdens het spreekuur aanmelden voor de Centering Zwangerschap bijeenkomsten. Ook als je nog niet zeker weet of Centering bij je past, is het mogelijk om in ieder geval 3 keer aan te sluiten, mocht het Centering dan toch niet bij je passen dan kun je instromen naar de individuele controles.

Meer algemene informatie over Centering Pregnancy vind je op de website van Samen weet je meer.