Bel ons
Naar Instagram
Naar Facebook
Verloskundige-Praktijk-Maastricht-slide-1Verloskundige-Praktijk-Maastricht-slide-2Verloskundige-Praktijk-Maastricht-slide-3

Aanmelden

Onze praktijk

Geschiedenis

Sinds het jaar 2000 hebben wij een eigen praktijkruimte aan de Concordiastraat.
Na een aantal verbouwingen laat alleen de gevel nog zien dat er vroeger een café is geweest (sinds 1930).
Het is een ruime en praktische locatie.

Onze 5 Verloskundigen

Esther Schoffelen

Esther Schoffelen, geboren (1969) en getogen in Maastricht. Getrouwd met Jorgen, moeder van Merlijn (2001) en Floor (2004).

Sinds 1995 verloskundige en in 2000 terechtgekomen in Heer!

"Dit werk is zo speciaal, geen baan zo leuk als deze" , "Ik wil iedereen van harte welkom heten om kennis te maken met ons allemaal."

Judith van Vleuten, "in 2005 kon ik mijn droom verwezenlijken en studeerde af als verloskundige. Direct mocht ik van start als verloskundige op verschillende plekken in Limburg. Al vrij snel kon ik ook aan het werk in deze praktijk, als verloskundige werken in Maastricht, iets mooiers is er bijna niet! In 2010 werd ik voor het eerst moeder van mijn zoon Thimo, in 2012 kreeg hij er een broertje bij, Loek. Nu dus aan het werk als trotse moeder van 2 zonen in een gezellige, maar ook professionele praktijk in Maastricht. Hopenlijk tot snel ziens in onze praktijk."

Judit Keulen, geboren in Limburg, maar heeft dertien jaar in een eigen praktijk in Amsterdam gewerkt. Moeder van drie kinderen.

"Sinds 2006 woon ik weer in Maastricht en werk met heel veel plezier parttime in de praktijk. Ik combineer de diensten en het spreekuur met het uitvoeren van wetenschappelijk promotieonderzoek naar de “overtijd zwangerschap” (INDEX studie). Maar het mooiste om te doen blijft toch nog steeds het ontmoeten van zwangere vrouwen en hun partner tijdens het spreekuur en het begeleiden van een bevalling. Heel graag tot ziens!"

Rachelle van der Wagt, is geboren en getogen in Maastricht. Rachelle is in 2011 afgestudeerd als verloskundige en heeft direct een plek in de praktijk gevonden. Ze is een jonge, enthousiaste verloskundige en heeft er zin in om jullie te mogen begeleiden in deze bijzondere periode. Rachelle is in 2017 moeder geworden van Boris.

Rachelle van Gennip, is opgegroeid en woonachtig in Eijsden. Na in 2010 te zijn afgestudeerd als ergotherapeute begonnen aan de opleiding verloskunde. In 2014 afgestudeerd met de laatste stage bij de praktijk Schoffelen & Van Vleuten!
Na afstuderen verhuisd naar Den Haag en daar 2 jaar fulltime gewerkt voor diverse praktijken.
Ook in die tijd werkzaam gebleven voor de praktijk Schoffelen & Van Vleuten. Rachelle is in 2017 moeder geworden van Marie.
"Niets is zo bijzonder als het vak van een verloskundige. Ik ervaar het als het een privilege dit vak te mogen beoefenen!"

 

Onze 3 Assistenten

Marielle Salden is sinds 2017 werkzaam in onze praktijk. "Ik woon in Valkenburg samen met mijn partner Bas, ben trotse moeder van Anna, Emma & Lukas en trotse oma van Liva. Heb 18 jaar gewerkt op de verloskamers in Heerlen en assistente geweest in een andere verloskundigenpraktijk. Nu met veel zin begonnen in deze praktijk!"

Christa Chermin is vanaf de oprichting van de praktijk onze assistente. Zij is moeder van drie kinderen en weet, door ervaring, antwoord op veel vragen.
Vanwege haar achtergrond als doktersassistente en laborante is het afnemen van bloed een routine klus.

Joyce Herben is sinds 2019 werkzaam in onze praktijk. "Ik ben geboren en getogen in Maastricht en ben sinds november 2019 met veel enthousiasme begonnen aan deze nieuwe uitdaging. Ik ben trotse moeder van 2 pracht kids; Nanique en Vince. Ik ben 21 jaar werkzaam in de zorg, waarvan 17 jaar als gediplomeerd verpleegkundige. Het is een voorrecht om cliënten in deze bijzondere setting te mogen ontvangen en te mogen begeleiden!"

Onze assistentes meten de bloeddruk, prikken bloed (ijzergehalte, controle op rhesusantistoffen, suikergehalte), controleren urine (suikergehalte en eiwitten) en controleren het gewicht (niet noodzakelijk). Tevens maken zij de vervolgafspraken en, indien nodig, een extra afspraak bij de gynaecoloog.

Voor vragen en adviezen zijn ze altijd bereikbaar en bij twijfel overleggen ze met de verloskundige.

Studenten

In het kader van de opleiding van verloskundigen, begeleiden we met enige regelmaat studenten van de Academie Verloskunde Maastricht. Incidenteel ook studenten van Geneeskunde en de Huisartsenopleiding. Bij aanwezigheid van een stagiaire, hangt er een aankondiging in de wachtkamer. Een van ons zal altijd aanwezig zijn om de stagiaire te begeleiden. Hij/zij werkt onder supervisie van de verloskundige. Mocht je bezwaar hebben tegen de aanwezigheid van de stagiaire, dan kun je dat kenbaar maken aan de assistente en/of aan ons.

Bijzonderheden

Verder hebben we als praktijk een nauwe samenwerking met Xonar en het RonaldMcDonaldhuis. We verzorgen op deze locaties regelmatig controles en begeleiding.
Xonar is een organisatie die zich o.a. bezighoudt met de begeleiding van minderjarige moeders. In het RonaldMcDonaldhuis verblijven pas bevallen moeders, waarvan de baby is opgenomen.

Een sterk punt in onze werkwijze is het belang dat wij hechten aan een goede sociale begeleiding. Wij hebben niet alleen oog voor het “technische/zakelijke” gedeelte, maar zijn ook erg geïnteresseerd in de persoon die voor ons zit. Het afwisselende sociale contact ervaren wij als een zeer prettig aspect van ons vak.

We hebben ervaring met bad- en baarkrukbevallingen. Die behoren dus ook tot de mogelijkheden. De dienstdoende verloskundige heeft altijd een baarkruk bij zich. Als u in bad wilt bevallen, zult u een speciaal bad moeten huren of kopen. Het ligbad in de badkamer is te klein om in te bevallen.

Aanmelden

VERLOSKUNDIGE PRAKTIJK SCHOFFELEN VAN VLEUTEN
Concordiastraat 2a (hoek Raadhuisstraat)
6226 GD Heer

Telefoon (043) 3251075

Maastricht, met spreekuurlocaties en echo's in Heer, Daalhof, Amby, Brusselsepoort en Eijsden.

© 2020 Verloskundigen Maastricht KNOV kwaliteitsregister

Beoordeling door klanten:9,4/10 - 518 beoordelingen